Presentació

Joves

La TROBADA DE JOVES és una mostra del que som i fem els casals de joves. És la mare de les macro activitats de Casals de Joves de Catalunya. La TROBADA es prepara cada tres anys i ens serveix per aglutinar, durant tres dies, tota la força casalera que hi ha a la federació. També va dirigida a totes les joves, organitzades o no, que vulguin aprofitar aquesta ocasió per conèixer millor el projecte casalero.

Casals de Joves de Catalunya som una federació d’associacions juvenils on fomentem la participació de les joves des d’un punt de vista d’autogestió, democràcia, laïcitat i transformació social. Aquesta tasca que duem a terme des dels nostres casals, la fem de forma voluntària i des de l’autogestió. Per entendre això, només cal veure que els projectes, de cadascuna de les entitats, estan liderats per nosaltres mateixes, les joves. Som aquelles joves que participem activament de l’associació juvenil i les mateixes que, alhora, dirigim l’associació. Amb més extensió, podreu trobar més informació sobre el nostre Projecte Educatiu: “Aixequem la Persiana”.

Tota aquesta història no existeix per casualitat: som persones joves amb moltes inquietuds, curioses del que ens envolta i d’allò que desconeixem. Volem fomentar una ciutadania activa i compromesa amb l’entorn, incidint i canviant les coses amb el treball col·lectiu i sent agents actiu en els nostres barris i pobles.

Enguany, durant quatre dies (29, 30, 31 d’octubre i 1 de novembre 2016), omplirem Castellbisbal de tallers, exposicions, activitats esportives, excursions, xerrades, sensibilització, concerts, espectacles, cultura…i moltes sorpreses! Quatre dies per compartir idees, models, reflexions, moments. Quatre dies per generar projectes, anècdotes, sinergies, lligams. Quatre dies on el jovent prendrem la ciutat, serem les protagonistes i farem sentir la nostra veu!

Aquesta activitat gegantina es prepara a partir d’una comissió organitzadora, on hi som les joves activistes dels casals i pren tot el sentit en el fet que, els casals de joves, aportant tot allò que sabem del nostre projecte juvenil (del nostre barri, del nostre poble…), aconseguim desenvolupar una gran TROBADA. Un cop feta la preparatòria, llavors és quan intervenen, com a alliberades, la resta de joves que vulguin impulsar la #TdJ16 In Situ.

La TROBADA DE JOVES que fem cada tres anys, amplifica el nostre lema “ACTITUD CASALERA” i n’estem molt orgulloses, perquè és l’espai on coincidim totes, els mateixos dies i al mateix lloc. Ens agrada el que fem i, sobretot, com ho fem. Així, ens agradaria que totes aquelles joves que no ens coneguin, es motivin a treure el nas en algun moment.

Aquest any, a Castellbisbal… L’ACTITUD NO TÉ META!
#TdJ16
Casals de Joves de Catalunya